copyright ^___^

Monday, July 8, 2013

The one and only NURHIDAYAH MOHD AZMAN

Nurhidayah Bt Mohd Azman. Siapa dia ni? Mak aku ke? Atau mungkin nenek aku? Tak, tak, tak. Nurhidayah ni merupakan salah seorang daripada senior aku. Okay, baik, setakat ni aku dah jelaskan yang 'beliau' ni senior aku. Jadi, apa yang menarik untuk diperkatakan tentang Nurhidayah Mohd Azman ni? Okay, nampak peliklah bila aku panggil nama penuh 'beliau'. Rasanya kawan -kawan sekelas 'beliau' tau yang 'beliau' ni ada nickname yang sangat banyak. Boleh senaraikan. Antaranya ialah:

1. Dayah (Sinonim dah)
2. Doyah
3. Doi
4. Dodoi
5. DodoiDoy (macam BoboiBoy)

Nampak tak betapa banyaknya nickname 'beliau'? Dalam banyak-banyak tu, tak satu pun aku guna untuk panggil 'beliau'. Kenapa? Eh, suka hati akulah -.-" Aku jugak tak ketinggalan untuk tambah lagi nickname 'beliau' menjadi Kak DIDI. Kenapa Kak Didi? -Kenapa nak tanya jugak? Tak perlulah rasanya aku jelaskan kenapa aku panggil 'beliau' Kak Didi. Terlalu panjanggg ceritanya. Aku sendiri tak sangka, aku akan panggil Kak Didi macam tu sampai sekarang. Well, she's okay with it. Baik, berbalik semula kepada cerita asal, kenapa aku buat entry tentang Kak Didi ni. Hari ni birthday dia? Taklah. Hari ni dia tunang ke?  Lol. Taklah. Aku buat entry ni ni sebab nak praktis menaip. Maklumlah, assignment kan dah nak memunculkan dirinya gitu. Semalam aku ada cakap kat Kak Didi yang aku nak buat satu entry tentang dia. Tak sangka pulak, hari ni aku terpanggil untuk buat entry tentang Kak Didi ni.


Kak Didi aku ni comel dan baik orangnya. Asal dari bumi Kenyalang tapi, masa mula-mula aku jumpa Kak Didi ni, aku ingat dia orang Johor. Lalala. Bila aku dapat tau Kak Didi ni orang Sarawak pun aku masih anggap Kak Didi ni orang Johor. Lol. Kak Didi taktau pun pasal benda ni. Rasanya aku tak pernah bagitau Kak Didi pasal first impression aku ni. Lol. Aku dengan Kak Didi boleh dikatakan rapat jugaklah tapi taklah selalu berkepit sepanjang masa. Apa yang aku boleh katakan, dia selalu ada bila aku perlukan dia. Cehhh, dah macam ayat orang bercinta pulak. Dulu, masa aku mula-mula jejak kaki kat IB ni, aku duduk satu aras dengan Kak Didi. Kiranya, Kak Didi ni floor-mate aku lah. Bilik aku dengan bilik Kak Didi selang satu bilik je. Dulu, kalau tak menempek kat bilik Kak Mimi (senior kesayangan aku jugak), muka aku ni selalu je melekat kat bilik Kak Didi. Tapi sebenarnya, dulu aku malu nak datang bilik Kak Didi ni. Yelah, Kak Didi ni mula-mula nampak pemalu, pendiam gitu. Jadi, aku macam bajet seganlah nak datang bilik Kak Didi. Bila dah kenal, jangan kata segan nak datang bilik, sampai aku kena halau dari bilik Kak Didi. Lol! *Kak Didi jangan tak ngaku ye :P


Kak Didi aku ni seorang pendengar yang baik. Selain daripada tu, Kak Didi aku ni jugak seorang yang sangat terbuka. Contohnya, kalau Kak Didi in relationship dengan sesiapa kan, dia relaks je share dengan aku. Takde nak sorok-sorok punya. Sporting lah Kak Didi aku ni. Dan yang menariknya lagi tentang Kak Didi ni, walaupun dia seorang yang bersikap terbuka, dia jugak pandai simpan rahsia. Mungkin sebab tu aku selesa berkongsi cerita dengan Kak Didi ni. Senang kata, Kak Didi aku ni awesome lah! Dan, dan, dan... walaupun sekarang aku dah jauh dari Kak Didi, aku dengan Kak Didi masih macam dulu. Mungkin berjumpa tu tak selalu tapi taklah jadi renggang ke apa. Masih okay macam dulu-dulu. Tadi aku cakap aku dah jauh dari Kak Didi, tu ayat propa je. Taklah jauh mana. Aku pindah aras dari G naik ke aras 2, tapi aku dengan Kak Didi masih dalam blok yang sama. Lol! Saja nak bangkitkan feeling kesedihan di situ -.-"


Oh ya! Aku hampir terlupa. Setakat ni, di IB ni, aku rasa hanya Kak Didi je yang ada magic spell ke atas aku. Kenapa? Contohnya, mula-mula aku tak nak pun join silat sebab aku takut terlalu sibuk, penat dan sebagainya. Tapi, Kak Didi punya pasal, at last Kak Didi berjaya jugak bawak aku join silat tu. Nampak tak permainan dia? Daya pujukan Kak Didi sangat berkesan ke atas aku. Aku syak Kak Didi ni mandrem aku lah. Lol! Taklah. Gurau je. Nak tau kenapa? Simple. Because, she never break my trust towards her. Kiranya, Kak Didi ni merupakan orang yang aku percaya lah. Tahniahlah Kak Didi, even cik room-mate, classmate dan segala mate yang ada kat IB ni masih belum dapat mempengaruhi aku macam mana Kak Didi dapat. Sekali baca, entry aku ni macam karangan pulak. Huraikan siapa itu Nurhidayah bt Mohd Azman dan berikan contoh. Soalan HOTS. Lol. Dan untuk Kak Didi, terima kasih atas sebab-sebab tertentu. Taknak lah mention kat sini. Malu je. Lalala. Apa yang aku boleh katakan, tak kira siapa pun lelaki yang bakal atau akan atau 'dah' memiliki Kak Didi, dialah lelaki yang paling bertuah sedunia. Fakta. Kak Didi ni dalam kelembutan ada ketegasan. Dalam ketegasan tu ada kelembutannya. Dan itulah Kak Didi saya (^^_)

Pinjam gambar eh Kak Didi^^
KAK DIDI SAYA OHSEMMM!
Dan saya sayang Kak Didi saya^^
Peace:)
Bye for now.

- B L O G   U P D A T E D -

3 comments:

Nurhidayah Mohd Azman said...

wewitttt.. thank uuuuuuuuuuuuu :P

| N U R H A F I Z A H | said...

Welkem, welkem^^ Ohsemmm gitu.

Nurhidayah Mohd Azman said...

Hihik..makaseh ;)